Apps in Business 2013

Apps die het werk en uw business makkelijk maken

Praktische informatie
Datum
OnderwerpApps in business
KostenGratis voor eindgebruikers
LocatieAmsterdam Arena
icoon inschrijvenInschrijven

Het Nieuwe Werken, flexibel werken en snel informatie delen. Dit zijn een aantal voorbeelden waarbij u en uw collega's regelmatig switchen tussen desktop, iPad en smartphone. Zakelijke apps zijn daarbij onmisbaar! Apps zoals Dropbox, Evernote, Pages en Flipboard zijn bij veel organisaties al bekend, maar er zijn veel meer mogelijkheden! Bent u bekend met alle opties?

Waarom u dit congres niet mag missen:
Dit congres is hét apps congres van Nederland dat u als marketing / sales / service manageer en/of IT manager, IT architect en/of app ontwikkelaar niet màg missen. U wordt namelijk binnen één dag volledig bijgepraat over apps via diverse keynotes, break-outsessies, demonstraties en workshops.

Netwerken en een-op-eenafspraken
Dit congres biedt daarnaast een uitstekende mogelijkheid om te netwerken. Gedurende de congresdag heeft u verschillende mogelijkheden daartoe. Naast netwerken via de Merry-Go-Round, waarin u zowel met andere deelnemers als met senior professionals van onze businesspartners in contact komt, neemt u deel aan minimaal vier een-op-eengesprekken van maximaal 15 minuten met onze businesspartners. In ruil hiervoor maken onze businesspartners het mogelijk dat u kosteloos* aan het congres kunt deelnemen.

Apps die uw werk makkelijker maken
Tijdens dit congres ligt de focus op vier pijlers met betrekking tot apps: Return on Investment (ROI) - architectuur - organisatie - beleving. Neem deel aan verschillende lezingen, zoals:

WaternetSmart City, Smart Canals
Door Mario Kortman, Service Marketeer, Waternet
Verantwoordelijk zijn voor de wereldberoemde Amsterdamse grachten kan een uitdaging zijn. Circa 19.000 boten bevaren de eeuwenoude grachten en Waternet is de publieke organisatie verantwoordelijk voor het beheer van de watercyclus in Amsterdam. Waternet heeft een mobiele applicatie VaarWater en een Verkeersmodel ontwikkelt. Dankzij ’s werelds eerste sensornetwerk geïnstalleerd in de kademuren, kunnen klanten navigeren met behulp van real-time verkeersinformatie. Maar, het is onder water waar echt de meerwaarde van de inzet van apps zichtbaar wordt.

 • Informatie verzameld door klanten helpt om onze bedrijfsvoering en diensten uit te lijnen.
 • Onze handhavers kunnen verkeerssituaties voorspellen en preventief verkeersmaatregelen nemen.
 • Geo-tagging van vuil of wrakken helpt onze drijfvuilvissers de grachten schoon te houden.
Daarom zijn voor ons innovatieve mobiele applicaties geen gadgets of communicatietools, maar een manier om echt relevante interactie tussen onze klant en onze organisatie op gang te brengen. Onze visie op de moderne overheid is dat beide partijen daar wat aan hebben.

Merry-Go-Round onder begeleiding van Aaaaha! The Actor Factory
Het idee is simpel: dit is dé sessie waarbij u op een unieke, informele, snelle en spontane manier in contact wordt gebracht met andere deelnemers en professionals van onze business partners. Aan de hand van stellingen voert u drie gesprekken over uw pijnpunten en interesses waardoor u kennis en ervaringen snel kunt uitwisselen. Nog nooit heeft u in zo'n korte tijd zo veel verschillende ervaringen en kennis gedeeld.

MagicWhat do Apps in Business really bring?
Door John Verwaaijen, General Manager, Magic Software Benelux

 • De ontwikkelingen!
 • Waar liggen de echte voordelen?
 • Denk aan sneller oppakken van processtappen, snellere reactie op uitzonderingen, langere communicatie "werkdag" etc. Indien dit wordt onderkend zijn problemen t.a.v. infrastructuur en hard ware in feite ondergeschikt.
 • Hoe benut je deze voordelen?
 • Voordelen zijn er alleen als u op de juiste manier uw bedrijfsprocessen inzet

QuliQUL I - Quality of Life
Door Dirk-Jan van der Pol, Product Manager Quli
Quli staat voor Quality of Life en is een burgerplatform op de PC, tablet en mobiele telefoon waarmee iedere burger in Nederland zijn gezondheid kan managen en op die manier controle krijgt over zijn eigen zorg. Op deze manier draagt Quli bij aan de thema’s zelfredzaamheid, regie bij de burger en preventie. In mijn presentatie zal ik aan de hand van mijn persoonlijke case uitleggen wat Quli is en voor Nederland kan betekenen

Ver-app-isering van vergaderen
Door Maarten van Haasteren, Projectleider Digitaal werken, Gemeente Den Haag
“Ik wil ook een iPad!”. “Welke Apps heb ik nodig?” “Hoe kom ik bij m’n stukken?” De ontwikkelingen en mogelijkheden in de mobiele markt gaan te snel voor werkgevers om overal op in te kunnen spelen. Als werkgever krijg je het idee achter de feiten, eisen en wensen aan te lopen. Maar dat is helemaal niet erg! Focus op het faciliteren van mobiel werken zoals dat het beste bij de werknemers en het werkproces past. Maak gebruik van het enthousiasme en stel geen beperkingen, maar stel kaders.

In deze presentatie deel ik mijn ervaringen met het invoeren van digitaal vergaderen bij de gemeente Den Haag. De harde maar ook de zachte kanten van het invoeren van mobiel beleid en mobiel werken zullen de revue passeren.

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!
Door Piet Adelerhof, Business Infrastructure Manager, Belastingdienst
Apps zijn ook binnen de Belastingdienst een nieuw, belangrijk onderwerp. In deze sessie geven we een inkijkje in onze eerste ontwikkelingen op dit terrein. Aan de orde komen:

 • Apps voor ‘Burgers en Bedrijven’
 • Apps voor procesversnelling
 • Apps, ‘Shadow IT’ en ‘Social’; een perspectief
 • Apps en “het nieuwe werken” en persoonlijke productiviteit

En dit is slechts een kleine greep uit het programma.

Apps in Business brengt vraag en aanbod in de zakelijke markt samen. Meld u direct aan en laat u inspireren!