Kennisitem
Download artikel 9 tips om te voorkomen dat ICT-projecten mislukkenDownload

9 tips om te voorkomen dat ICT-projecten mislukken

Verhoog gebruikersadoptie van Skype for Business

Verhoog gebruikersadoptie van Skype for Business

Na maandenlang plannen en een hoge investering is uw bedrijf eindelijk klaar om een nieuw ICT-project te lanceren. Bij de lancering is het hele projectteam ervan overtuigd dat het een succes zal worden. 3 maanden later blijkt echter dat niemand gebruik maakt van de oplossing. Herkenbaar? Veel ICT-projecten mislukken vanwege een simpele reden: ze worden niet gebruikt door de eindgebruiker. En dat is zonde want met een paar simpele trucs kan ieder bedrijf de gebruikersadoptie verhogen en daarmee weggegooid geld voorkomen.

9 handige tips

In deze whitepaper komen 9 handige tips aan bod om het gebruik van Skype for Business aan te moedigen. Hieronder krijgt u alvast een voorproefje van de eerste 4 tips:

1. Betrek eindgebruikers 

Om de gebruikersadoptie te verhogen is het noodzakelijk om de eisen en wensen van gebruikers te achterhalen. Betrek ze daarom vanaf de start bij het project en organiseer workshops of bijeenkomsten met belangrijke gebruikers.

2. Begin met een PoC

Een Proof of Concept (PoC) is een handige manier om alvast te experimenteren met het gebruik van de applicatie in de praktijk. Hierdoor kan een kleine groep gebruikers alvast ervaring opdoen met de voordelen van de applicatie en krijgt u waardevolle feedback. 

3. Voorkom performance problemen

De eerste indruk is van cruciaal belang. Als de applicatie traag is of zelfs niet opstart, zal een eindgebruiker minder snel geneigd zijn om er weer gebruik van te maken. Voorkom performance problemen door uw omgeving van tevoren goed te schalen.

4. Zorg voor duidelijke instructies

Bij de introductie van een nieuwe functionaliteit wordt vaak wel uitgelegd wat je ermee kan, maar niet hoe je dit precies doet. Maak het gebruikers daarom zo makkelijk mogelijk door helder uit te leggen wat je doet en waarom. Maak hierbij gebruik van het ‘plaatje, praatje, daadje’ principe.

Verhoog uw gebruikersadoptie

Wilt u ervoor zorgen dat de ICT-projecten van uw organisatie succesvol zijn? Download dan de volledige whitepaper met alle tips om uw gebruikersadoptie te verhogen.