Kennisitem
Download artikel Commerce platform niet langer de beperkende factorDownload

Commerce platform niet langer de beperkende factor

Overwin de hindernissen

Gepubliceerd: 06-08-2018Overwin de hindernissen

De retail is volop aan het digitaal transformeren. We zijn niet klaar en dat zal de branche nooit zijn. Consumenten blijven continu steeds hogere eisen stellen en retailers proberen via digitale innovatie elkaar te overtreffen op het gebied van prijs en service. Het is een race om de gunst van de klant. Waar lopen branchegenoten tegenaan tijdens dit gevecht en welke tools geven retailers een voorsprong op hun concurrentie?

Het platform: de valkuil voor de retail

Zonder commerce platform geen verkoop. Het is tegenwoordig noodzakelijk om een robuust, veilig en schaalbaar platform te hebben. Het is net zoals behulpzaam winkelpersoneel dat van het zoeken tot het afrekenen een efficiënte en fijne ervaring maakt. Voldoet bijvoorbeeld het betaalsysteem niet of werken functies inconsistent? Een grote kans dat klanten de volgende keer niet meer voor jouw site kiezen. Het is tijd om platforms kritisch tegen het licht te houden.

De grenzen van het platform

Het blijkt dat veel retailers worden beperkt door het platform waarvoor ze hebben gekozen. De keuze was indertijd snel gemaakt, maar voldoet het nog aan:

  • Is het platform gemakkelijk te integreren?
  • Zijn veranderingen snel en gemakkelijk door te voeren?
  • Hoe stabiel is het platform?
  • Kan het platform gemakkelijk meegroeien?

Cloud-oplossingen, sleutel tot succes

Veel bedrijven stappen over naar de cloud. Dat gebeurt ook steeds vaker in de retail. Daarnaast zijn traditionele VM-omgevingen duur. Er is veel te zeggen voor native cloud-platformen. Die zijn niet alleen slimmer, veiliger, maar ook schaalbaarder en goedkoper. Hoe het precies zit lees je in Tips voor succesvolle retail transformatie met een digitaal commerce platform. Download het en gun jezelf een voorsprong op de concurrentie.