Kennisitem
Download artikel CRM: wat is het eigenlijk?Download

CRM: wat is het eigenlijk?

Zo profiteert u van CRM

Zo profiteert u van CRM

CRM: wat is het eigenlijk? Dit is een vraag die regelmatig gesteld wordt op netwerkbijeenkomsten of feestjes. Hoewel het sommigen nog onbekend is, zijn er tegenwoordig nog maar weinig bedrijven zonder CRM (Customer Relationship Management). De term CRM komt in organisaties ook nog wel eens voor onder de noemers:

  • VIS, Verkoop Informatie Systeem
  • Database
  • Back Office Systeem
  • ERP, Enterprise Resource Planning

CRM moet informatie opslaan en toegankelijk maken

Organisaties werken ook vaak vanuit Excel-lijsten, Outlook, Acces, SharePoint of zelf ontwikkelde software. Elk bedrijf, klein of groot, wil informatie vastleggen en daar gemakkelijk overzicht in houden. De volgende vraag is dan: is de vastgelegde informatie ook eenvoudig te gebruiken voor sales, marketing- of servicedoeleinden?

Klantgerichter denken én werken

Een CRM is namelijk een onderdeel van de strategie van organisaties die klanten, patiënten en leden centraal te zetten. Uit onderzoek komt naar voren dat organisaties klantgerichter willen werken, maar de uitvoering laat vaak te wensen over. Klantengegevens kunnen een grote hoeveelheid aan data in beslag nemen. Om al deze waardevol in te zetten, en klanten op de juiste manier aan te spreken, moet in het CRM-systeem gesegmenteerd worden.

Is CRM iets voor u en hoe plukt u er de vruchten van?

Deze CRM whitepaper gaat dieper in op:

  • Wat verwachten klanten van u?
  • Voor wie is CRM bedoeld?
  • Wat zijn de belangrijke componenten voor succes?
  • Wat zijn veel voorkomende CRM-valkuilen?

Klantwensen veranderen elke minuut, daarom moet een organisatie ook flexibel zijn. Social media heeft ook een grote invloed op onze werkzaamheden en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Elke organisatie staat voor de keuze: stilstaan of doorontwikkelen. Wat gaat u doen? Download deze whitepaper en ga vandaag nog aan de slag met CRM!

Ook interessant voor u!