Kennisitem
Download artikel De content marketing trends van dit momentDownload

De content marketing trends van dit moment

Want ouderwetse advertenties kunnen echt niet meer

Want ouderwetse advertenties kunnen echt niet meer

Het ouderwetse adverteren is uit, content marketing is in. De consument van nu kijkt Netflix (dus zonder reclame) en heeft adblockers op zijn smartphone. Hoe bereikt u deze doelgroep? Door verhalen te vertellen. In plaats van te vervelen met platte koopaanbevelingen, biedt content marketing de consument informatie waaraan hij ook echt wat heeft, of dit nu in de vorm van whitepapers, blogberichten, video’s of webinars is. Wat zijn de trends in dit opwindende nieuwe vakgebied?

Trend: belang van mobiel stijgt

Ongeveer 75% van het internetverkeer is tegenwoordig afkomstig van smartphones en tablets. Het is het nu belangrijker dan ooit dat uw content ook op mobiele devices prettig is te consumeren. Is uw website niet mobielvriendelijk, dan is de kans groot dat u een websitebezoeker meteen weer kwijt bent.

Trend: video steeds meer onmisbaar

We kijken met z’n allen steeds meer video’s op internet. Dit komt mede door de toename in gebruik van smartphones en goed mobiel internet dat op steeds meer plaatsen beschikbaar is. Zo is het aantal videoweergaves op Facebook het afgelopen jaar maar liefst verachtvoudigd.

Trend: native advertising neemt toe

Mede door de opkomst van adblockers zoeken bedrijven naar andere manieren om te adverteren. Een opkomende advertentievorm is dan ook native advertising. Bij deze vorm van adverteren sluiten de advertenties qua design en context aan op het platform waarop ze worden vertoond. Het mag geen afbreuk doen aan de ervaring van de bezoeker en moet er het liefst zelfs aan bijdragen. Voorbeelden zijn gesponsorde content (bijvoorbeeld op social media) en online advertorials.

De content marketing trends van 2017

De whitepaper gaat in totaal in op 5 content marketing trends  die nu ‘hot’ zijn. Laat u inspireren en download de whitepaper!

Ook interessant voor u!