Kennisitem
Download artikel Kennis is de sleutel tot identificatieDownload

Kennis is de sleutel tot identificatie

Het identificeren van relatiegegevens

Het identificeren van relatiegegevens

Goede verwerking van relatiegegevens is voor steeds meer organisaties een belangrijk onderdeel. Hierbij kan het gaan om ontdubbelen van bestanden, online zoeken, invoercontrole of het samenvoegen van dubbele gegevens. Bij alles is het de bedoeling dat relaties niet als gelijk geïdentificeerd worden. Voordat er een betrouwbare uitspraak gedaan kan worden over de mate van overeenkomst tussen de relatiegegevens, is het een vereiste dat er meer toegevoegde kennis aanwezig is. Meer kennis over de relatiegegevens en de omgeving en cultuur waarin de relatiegegevens voorkomen. Deze kennis moet worden verzameld en vastgelegd en in de identificatiemethode worden bijgevoegd.

Het gebruiken van traditionele methoden
Bij het gebruik van identificatiemethoden als het matchen van codes, trefwoorden, postcode-huisnummer in combinatie met bijvoorbeeld een geboortedatum is in veel gevallen onbetrouwbaar en niet specifiek genoeg. Met een traditionele methoden zoeken kent veel nadelen. Vaak worden er niet relevante relaties gevonden en de daadwerkelijk gezochte relaties worden helemaal niet gevonden.

Mathematische vergelijking
Een mathematische vergelijking is een vergelijking van relaties gebaseerd op een overeenkomst in het aantal en de volgorde van bepaalde letters. Echter is er door een gebrek aan kennis over de betekenis van de relatie gegevens. Hierdoor zijn er vaak onterecht gevonden en onterecht niet gevonden matches.

Download de factsheet
Lees in de volledige factsheet meer over de identificatie van relaties in een database. Is kennis de sleutel tot identificatie? De factsheet gaat nog verder in op betekeniscategorieën, landspecifieke regels en alternatieve identificatiemethodes. Lees snel verder!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. iCustomer brengt graag actuele kennis rondom Data IntegratieKlantbeeld bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Data Integratie :  Datakwaliteit biedt kansen voor de ATP branche

Wat zijn de kansen voor de organisatie bij een goede datakwaliteit? Bij slechte datakwaliteit in de organisatie, wat kunnen we doen ter verbetering? Bij een klantgerichte onderneming mag een slechte datakwaliteit eigenlijk niet meer ontbreken. Een goede datakwaliteit biedt nieuwe kansen als een uitstekende basis voor de dienstverlening. Een dienstverlening die aansluit bij de situatie en wensen van uw klanten. Lees meer over datakwaliteit in de whitepaper!

Lees verder...