Kennisitem
Download artikel Marketingtrend: Haal de maximale waarde uit dataDownload

Marketingtrend: Haal de maximale waarde uit data

Inspirerende cases van Comerica, Lenovo, RCI, SAS en Visa

Inspirerende cases van Comerica, Lenovo, RCI, SAS en Visa

De nieuwe marketing cultuur wordt gebaseerd op data en analytics. Vooruitstrevende organisaties als Comerica, Lenovo, RCI, SAS en Visa maken hier op grote schaal gebruik van. In deze whitepaper staan we stil bij een aantal inspirerende praktijkcases waarin gedemonstreerd wordt hoe waarde te halen is uit data.

Geen kunstenaars maar analytici

Phil Brojan is de Senior Vice President Global Marketing bij SRCI, een mondiaal bedrijf binnen de vakantie- en vrijetijdssector. Brojan stelt dat de marketeers van vandaag zich meer moeten bezighouden met de wetenschap in plaats van zich te gedragen als kunstenaars. Vroeger stond juist de creativiteit hoog op het verlanglijstje als het ging om nieuwe mensen aannemen. Vandaag de dag zijn dit de wetenschappelijke en analytische skills.

De crisis van 2007

Bij de financiële dienstverlener Comerica is Jim Weber werkzaam als Chief Marketing Officer. Weber vertelt in zijn praktijkcase meer over de rol van de crisis die eind 2007 in de Verenigde Staten begon. Weber vertelt het volgende over dit historische omslagpunt: “Moeilijke tijden dwingen je eens goed stil te staan bij wat je doet en te kijken wat wel en niet werkt.”

Speel in op je klanten

Mohammed Chaara, directeur van het Customer Insight Center of Excellence van Lenovo, vertelt enthousiast over hoe ideeën gegenereerd voor productfeatures door gebruik te maken van klantdata. Marketeers kunnen volgens Chaara hier ook een les uit halen hoe ze klanten het beste kunnen benaderen. Een specifieke serie laptops kan bijvoorbeeld erg gewild zijn bij fanatieke gamers.

Lees het inspirerende e-book

Ook uw organisatie zit op een pot met goud als het gaat om data. Het is alleen makkelijker gezegd dan gedaan om er mee van start te gaan. In dit inspirerende e-book kunt u lessen halen uit de praktijkcases van een aantal vooraanstaande organisaties. Lees snel verder!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. iCustomer brengt graag actuele kennis rondom Business Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hieronder.

Actuele kennis

Business Analytics :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten

Lees verder...

Ook interessant voor u!