Kennisitem
Download artikel Neem sneller slimme beslissingen met visual analyticsDownload

Neem sneller slimme beslissingen met visual analytics

TDWI-rapport over self-service Business Intelligence (BI) best practices

TDWI-rapport over self-service Business Intelligence (BI) best practices

Visual analytics is booming. Gegevensvolumes groeien alsmaar en daarmee de vraag van zakelijke gebruikers om data beter en dieper te verkennen. In een uitgebreid onderzoek onder IT- en BI-executives wereldwijd onderzocht TDWI hoe zelfgestuurde visual analytics hun bedrijfsdoelstellingen steunen. In deze whitepaper kunt u de resultaten en aanbevelingen lezen.

Stimuleer self-service BI

Met visual analytics kunnen gebruikers gegevensanalysemogelijkheden integreren met de nieuwste manieren om informatie grafisch weer te geven. Met self-service BI krijgen zakelijke gebruikers meer de ruimte in data-exploratie en -onderzoek. Ze doen nieuwe inzichten op, waarmee ze met het zogeheten data ‘storytelling’ betere beslissingen kunnen nemen.

In de whitepaper doet TDWI een tiental aanbevelingen voor een succesvolle implementatie van visual analytics. Hieronder volgen er vijf:

  1. Maak van self-service visual analytics een belangrijke prioriteit, maar geef gebruikers ook verantwoordelijkheden op governance en data kwaliteit en - lineage.
  2. Blijf continue het dialoog tussen IT en business stimuleren en structureren en voorkom hiermee tal van IT-schaduwsystemen in uw organisatie. Ontwikkel een strategie om de zorgen van IT over self-service weg te nemen.
  3. Faciliteer zoveel mogelijk BI en visual analytics training- en opleidingsmogelijkheden. Zakelijke gebruikers zijn het meest succesvol wanneer ze dashboards en scorecards kunnen bouwen met deze tools.
  4. Streef naar ‘managed self-service’ met bedrijfsanalytische applicaties, in een balans tussen gebruikersvrijheid en –flexibiliteit enerzijds en goede databeveiliging, privacy en regelgeving aan de andere kant. Stel een self-service competentiecentrum in.
  5. Laat self-service datavoorbereiding deel uitmaken van de visual analytics voor zover de technologie dat toestaat. Gebruikers zullen het zeer waarderen en het haalt de druk bij IT weg.

Integreren in management

De mogelijkheden voor visual analytics en self-service BI zullen alleen maar toenemen. De vraag die leidinggevenden zich moeten stellen is in welke mate ze deze ontwikkelingen willen omarmen en hoe snel. Met name ondernemingen die grote volumes (bijna-)realtime beslissingen moeten beheren, kunnen profiteren van een integratie van visual analytics als strategie voor beslissingsmanagement. Managers kunnen kansen beter identificeren en houden strakker toezicht op de implementatie.

Download de TDWI-whitepaper hier voor alle inzichten en aanbevelingen van dit uitgebreide onderzoek.

Ook interessant voor u!