Kennisitem
Download artikel Optimaliseer uw contentmarketing-strategieDownload

Optimaliseer uw contentmarketing-strategie

Volg het stappenplan voor verbetering

Volg het stappenplan voor verbetering

Internet is de laatste tien jaar een echte sociale plek geworden waar meningen, ervaringen en kennis gedeeld worden. Het startpunt van de zoektocht naar informatie is vaak de zoekmachine. De verkopende partij kan veel minder sturen dan voorheen: het is nu de klant die zelf bepaalt wat hij interessant vindt. Een goede contentmarketing-strategie helpt bij het maken van de relevante content en dus zichtbaarheid bij uw doelgroep.

Stap voor stap naar een succesvolle contentmarketing-strategie

Een goede contentmarketing-strategie is geen sjabloon dat bij elk bedrijf of product op dezelfde manier is toe te passen. Ondanks de verschillen zijn de stappen op weg naar de juiste strategie wel altijd hetzelfde:

  1. Wat is uw doelstelling?
  2. Wat is uw doelgroep die u wilt benaderen?
  3. Welke probleem heeft uw doelgroep, en wat zouden de mogelijke oplossingen zijn?
  4. Welke kennis heeft u in huis en hoeveel daarvan is al beschikbaar als content. Sommige stukken kunt u hergebruiken, misschien moet u nieuwe content (laten) maken.
  5. Welke content sluit aan op de informatiebehoefte van uw potentiële klanten?

Beter klanten binden

In totaal zijn er 11 stappen die u uiteindelijk brengen tot een contentmarketing-strategie die aansluit bij uw (potentiële) klanten. Download de whitepaper voor meer informatie en de overige 7 stappen. Ook leest u meer over de zogenaamde ‘sweet spots’ waarmee u nog beter aansluiting vindt op de informatiebehoefte van uw doelgroep. Hoe maakt u een marketingkalender met daarin evenement en productlanceringen? Download de whitepaper vandaag en bindt succesvol nieuwe klanten aan uw product of dienst.

tag icon

Ook interessant voor u!