Kennisitem
Download artikel Sales in de distributiesector verandert door digitaliseringDownload

Sales in de distributiesector verandert door digitalisering

E-commerce vormt de B2B-distributie

Gepubliceerd: 27-07-2018E-commerce vormt de B2B-distributie

Internet verandert alles. Van de manier waarop we communiceren, spullen kopen tot de manier waarop we samenwerken. Ook de distributiemarkt verandert sterk door de digitale transformatie die vele bedrijfstakken ingrijpend hebben veranderd. Het vak van sales lijkt onder druk te staan doordat steeds meer aankopen online plaatsvinden. Wat is de rol van sales binnen de distributiesector in het digitale tijdperk? Lees wat er gaande is en hoe bedrijven zelf de veranderingen inschatten.

2028: 40% aankopen online

E-commerce groeit explosief en daarmee het gebruik van selfservice verkoopkanalen. Wat is de impact daarvan op B2B-verkoop? Volgens verwachtingen zal minstens 40% van de omzet zal volgens onderzoek van Forrester in 2028 in het digitale domein plaatsvinden. Het spreekt voor zich dat distribiteurs hier ook een graantje van moeten meepikken. Doen ze dat niet, dan vissen ze wellicht later achter het net.

Sales in de distributiesector verandert

De whitepaper focust zich vooral op sales. Worden bonussen betaald bij online aankopen? Hoe worden marges bepaald en wat is sowieso de rol van sales in een digitale B2B-commerce in de distributiesector? In hoeverre is sales nodig en hoe verandert zijn rol? Krijgen klanten die online betalen lagere prijzen als ze via een digitaal platform kopen? Allemaal interessante kwesties die worden behandeld in een onderzoek onder vakgenoten in de distributiesector.

Tijd voor actie

Hoe verandert de distributiesector? Dat weet niemand precies, maar het is wel duidelijk dat e-commerce ook het B2B-kanaal ingrijpend verandert. Hoe onderscheiden de full-service distributeurs zich op een positieve manier in een lean, low-cost online wereld? Hoe zullen sales en klantenservice veranderen? Stil zitten zal je marktpositie in ieder geval niet verbeteren. Onderscheid je van je concurrentie. Zet de eerste stap en download de whitepaper.

Ook interessant voor u!