Kennisitem
Download artikel Webinar organiseren? Bepaal eerst uw doelstellingDownload

Webinar organiseren? Bepaal eerst uw doelstelling

Stappenplan webinar organiseren

Stappenplan webinar organiseren

Webinars worden steeds populairder. Bedrijven die een webinar organiseren informeren hiermee zowel bestaande klanten als ook prospects. Het interactieve karakter van een webinar zorgt ervoor dat deelnemers laagdrempelig in contact kunnen komen met de expert. Daarnaast blijft een visuele boodschap doorgaans beter hangen dan een tekstuele boodschap.

Organisatie van een webinar

Een webinar organiseren brengt echter flink wat zaken met zich mee die geregeld en afgestemd moeten worden. Het is handig om een stappenplan te hanteren om er zeker van te zijn dat er geen zaken vergeten worden en dat de ultieme invulling wordt gegeven aan het webinar en de beoogde doelstelling behaald kan worden.

Stap 1: Ideevorming, doelstelling en onderwerp

De eerste stap bij het organiseren van een webinar is het vaststellen en formuleren van een doelstelling. Het vaststellen van een doelstelling heeft invloed op het vervolg van de planning en promotie van de webinar. Een goede doelstelling is SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden). Voorbeelden van doelstellingen zijn:

 • 50% van de leden op de hoogte brengen van wijzigingen in wet- en regelgeving.
 • Met de komende webinar 30 leads nurturen van MQL naar SQL.
 • 50% van het klantenbestand op de hoogte brengen van de lancering van een nieuw product.

In 9 stappen naar een succesvol webinar

In het stappenplan webinar organiseren worden alle aandachtspunten voor het organiseren van een webinar behandeld. Door deze 9 stappen te volgen worden geen zaken vergeten en wordt ervoor gezorgd dat de doelstelling gerealiseerd wordt. Onderstaand een korte opsomming van de stappen.

 1. Ideevorming, doelstelling en onderwerp
 2. Planning
 3. Promotie
 4. Presentatie maken
 5. Uitzendpagina maken
 6. Reminders versturen
 7. Techniek testen
 8. Betrokkenen op tijd aanwezig
 9. Follow-up

Download geheel vrijblijvend het stappenplan en ontvang een uitgebreide uiteenzetting van de hierboven genoemde stappen.

tag icon

Ook interessant voor u!